Buttercup (250g)
Susu pekat 1tin (tin kecil)
Esen Vanila
*Milo ataupun apa2 jenama yg seangkatan dgn milo (dalam resepi ni tak guna Milo)
Serbuk koko 2 -3 sudu besar
Biskut Marrie
Cara - Caranya :
1) Masuk kan *milo + susu pekat + esen vanila + butter + serbuk koko dalam kuali dan kacau. Jangan bagi berketul.
2) Bila dah agak pekat dan menggelegak, masuk kan biskut marrie, ikut citarasa nak letak banyak mana.
3) Gaul hingga coklat menutupi seluruh biskut, dan setelah siap, masuk kan ke dalam loyang or tupperware pun boleh.
4) Make sure alas dengan plastik sebelum tuang kek tadi, supaya senang bila nak potong. Tekan kek tersebut hingga atas nya sama rata dan letakkan dalam peti ais. Bila dah sejuk boleh la dihidang.
SELAMAT MENCUBA
No comments:
Post a Comment